- Elektronik
- Giyim & Aksesuar
- Takı & Gözlük & Saat
- Kozmetik & Kişisel Bakım
- Anne & Bebek & Oyuncak
- Hobi & Oyuncak
- Fotoğraf & Kamera
- Ev Dekorasyon
- Spor & Outdoor
- Süpermarket
- Yapı Market & Bahçe
- Otomobil & Motosiklet
- Pet Shop
- Ofis & Kırtasiye
- Kitap
- Film & Müzik & Oyun
- Satış Sonrası Hizmetler Kategorisi
Antep Fıstığı
Antep Fıstığı - Kalite ve Uygun Fiyatlar
Antep fıstığı, Orta Doğu'daki ağaçlarda yetişen bir fındık türüdür. Yeşil, kırmızı ve kahverengi renklerde olurlar. Antep fıstığı ağaçları en iyi sıcak iklimlerde yetişir, bu nedenle su kaynaklarının yakınına dikilmeyi severler.
En yaygın Antep fıstığı ağacı türü "Pistacia vera" olarak adlandırılır. Bu ağaç tarafından üretilen fıstıklar hem insanlar hem de hayvanlar için yenilebilir.
Antep fıstığı, kaju ailesine ait küçük, yaprak dökmeyen bir ağaçtır.
Antep fıstığı, kaju ailesine ait yaprak dökmeyen küçük bir ağaçtır. Antep fıstığı Orta Doğu ve Asya'ya özgüdür ve burada yılda sadece 250 milimetre (10 inç) yağmur alan sıcak ve kuru iklimlerde yetişir. Büyüme mevsimi boyunca bol güneş ışığı, ılıman kışlar ve yeterli su olduğu sürece diğer bölgelerde de yetiştirilebilirler.
Antep fıstığı ağaçları olgunlaştıklarında genellikle en fazla 10 metre (32 feet) boyundadır, ancak 15 metreye (50 feet) kadar büyüyebilirler. Birçok fındık ağacı gibi, akçaağaç veya meşe ağaçlarında bulunanlara benzeyen büyük yaprakları vardır. Çiçekleri oval şekilli küçük kümelerdir ve bulunduğu yere göre Nisan'dan Mayıs'a kadar süren çiçeklenme mevsiminde beyaz ya da pembe renkte görünürler.
Antep fıstığı: Yenilebilir tohumlar üreten Antep fıstığı ağaçları tipik olarak yazları sıcak ve kışları soğuk olan bölgelerde yetişir.
Antep fıstığı ağaçlarda yetişir ve en yaygın olarak Kaliforniya ve İran'da bulunur. Ayrıca "Antep fıstığı" kelimesinin geldiği yer olan Türkiye'de de yetişir.
Antep fıstığı ağaçları, Kaliforniya gibi yazları sıcak ve kışları soğuk olan bölgelerde yetişir. Büyüme mevsimi yaklaşık altı ay sürer - meyvenin olgunlaşması için yaklaşık üç ay ve hasattan önce kuruması için üç ay daha.
İran, Amerika ve Türkiye tüm dünyadaki başlıca antep fıstığı üreticileridir.
Antep fıstığı, Antep fıstığı ağacının (Pistacia vera) tohumları olan popüler bir kuruyemiş türüdür. Bütün olarak veya diğer yemeklerde bir bileşen olarak yenebilir. Antep fıstığı Türkiye'ye özgüdür ve en az M.Ö. 1000 yılından beri burada yetiştirilmektedir.
İran'da Antep fıstığı ağaçları ilk olarak MS 5. yüzyılda istilacı Persler tarafından yetiştirilmiştir. Günümüz antep fıstığı endüstrisi, tohumlarını Kaliforniya'ya eken ve Hartley's Hasty adı verilen Kaliforniya iklimi için yeni bir çeşit geliştiren İranlı göçmenler tarafından başlatılmıştır.
Dolayısıyla bu bölüm şu anda öncelikle bu üç ülkeye odaklanmaktadır: Türkiye - İran - Amerika
"Antep fıstığı" kelimesi Farsça'da gülümseyen bitki anlamına gelen "Pesteh" kelimesinden gelmektedir.
Antep fıstığı bir meyvedir. Aynı zamanda kuruyemişlerdir, ancak ceviz ailesindeki ağaçlardan gelmedikleri için teknik olarak kuruyemiş sayılmazlar. Antep fıstığı aslında İran, Afganistan ve Küçük Asya'nın bazı bölgelerinde bulunanlar gibi sıcak iklimlerde yetişen bitkilerden elde edilen tohumlardır.
Bir Antep fıstığı, uzunluğu boyunca uzanan merkez dışı bir deliğe sahip bir barbunya fasulyesi şeklindedir; bu ayırt edici şekil, şekilleri daha yuvarlak veya oval olma eğiliminde olan diğer fındıklardan ayırt edilmesini kolaylaştırır.
Antep fıstığı kabukları, yetiştikleri yere bağlı olarak yeşilimsi beyazdan soluk yeşile veya açık kahverengiye kadar değişebilir (bazı çeşitlerin kırmızı alacalı kabukları vardır). Antep fıstığınızı açtığınızda ortaya çıkan iç eti, ne kadar olgun veya taze olduğuna bağlı olarak değişecektir - fıstığı yediğinizde ne kadar taze ise, eti o kadar parlak sarımsı-yeşil olmalıdır!
Antep fıstığı lezzetlidir
Antep fıstığı lezzetlidir ve bunun nedeni sadece yeşil olmaları değildir (bu daha çok renk körlüğü içindir). Tadı muhteşemdir ve sağlık açısından pek çok faydası vardır. Onları yemek için kabuğunu çıkararak başlayın! Bunu kolayca yapamıyorsanız, bunun yerine kabuğu çiğnemeyi deneyin.
Antep fıstığınızı yemeden önce bunu yaparsanız kırmak çok daha kolay olacaktır.
Antep fıstığınızın etrafındaki dış koruma katmanını geçtikten sonra, ortasından bir ısırık alın - ama çok büyük bir ısırık değil; bunun teknik olarak hala yenilebilir bir ürün olduğunu unutmayın!
Antep fıstığınızın tüm lezzetinin tadını çıkarmayı bitirdikten sonra, bir dahaki sefere kadar bozulmamaları için kapalı bir kapta saklayın!
Antep fıstığı, herkesin tadını çıkarabileceği lezzetli ve besleyici bir atıştırmalıktır. Hazırlanması kolaydır ve harika bir protein kaynağıdır. Ayrıca E vitamini, magnezyum, potasyum, çinko ve demir açısından da zengindir, bu da onları hem çocuklar hem de yetişkinler için mükemmel bir besin kaynağı haline getirir.
Kuruyemiş kategorimizde bir çok farklı kuruyemiş ürünü bulabilirsiniz!